Monday, November 29, 2010

GayA StUdEnT BiLa CiKgU TaKdE DaLaM ClAsS

Ini kisah masa aku F5.hehehehehe...^_^

Terima kasih cikgu!
Thank you teacher!
Bila cikgu keluar je..
Yahoo...Merdeka!!..
Kelas ini umpama aku yang punya
Bukan pengetua sekolah yang punya
Bila cikgu tak datang sekolah, Fuh!!
Jadi fun-fair kelas dibuatnya..
Ha..Ha..Ha..
Macam-macam style dan gaya bila cikgu takde
Mulalah riuh rendah dibuatnya
Budak gurl mulalah operasinya
Nak tahu apa dia..??
Operasi bercermin mukalah..
Time cikgu ada, tak berani mereka
Bila cikgu keluar ajer..hah pas cermin sana sini
Kalaulah cermin itu berperasaan..Huh!
Alamat pecah berderailah...
Tak kurang yang membuat mensyuarat semasa
Dok berkelompok
Huh buat apa tu??
Buat gosiplah..
Sambil tu menjamu selera
Hai, pela nak jadi dengan mereka..
Yang boy plak,
Dok tepi koridor atau tangga-tangga
Apo lagi buka kedai karaoke le..
Tak kurang juga yang jalan merata
Jadi peragawan tayang muka
Kalau hensem tak pela juga
Nie tak, jerawat batu penuh dekat muka.
Muka macam kartun pun ada juga
Atok aku lagi hensem la...
Ketua dan penolong satu kepala
Sesetengah pengawas pun tak boleh harap belaka
Ada buku tak mau baca
Jadi eksesori atas meja
Tak sedar exam is round the corner
Huh! Bila pas dok bersuka-suka
Muka tersembam atas meja..
Ape lagi,buka kilang tahi mate ler..
Bila cikgu datang,segar bugar belaka
Muka mereka semua toya.
Bila cikgu keluar je, continue semula..
Semua nie bukan rekaan semata-mata
Tapi satu reality nyata belaka
Ini le ragam sesetengah student
Bila cikgu tak ade...
Jangan tak percaya
Aku pun sekepala..
Hehehehehe....^_^

Sunday, November 28, 2010

FoR YoU AwEk-aWeK

Wahai adik-adik, awek-awek
Kau cantik,kau cerdik
Gaya menarik jalan melentik
Bila-bila nyawa boleh ditarik.

Belajar tinggi-tinggi
Cari ilmu buat bekal diri
Agar nanti tidak rugi
Ilmu dunia digali
Bekal akhirat kena gak cari
Barulah namanya insan bistari

Mak bapak banyak berjasa
Jangan buat-buat lupa
Agar hidup aman sentosa
Kalaulah they all tak ada
Manalah datangnya kita
Bapak, korbankan masa dan tenaga
Mak,syurga dibawah tapak kakinya

Seronok kawan-kawan
Ramai segerombolan
Jangan lak lupa batasan
Jangan lak lupa ingatan
Buat suka sedap korang
Tak peduli apa dilarang
Peduli apa halal haram
Itu bukan cara pergaulan
Itu dah dihasut setan

Ditegur dalah tak tegur salah
Berdebat tak mau mengalah
Bercakap bukan main gah
Dik awek-awek ingatlah
Yang salah tetap salah

Rasa diri mulia
Teguran dikatanya hina
Mana dia belajar agaknya
Buat tafsiran sesedap rasa
So, apa nak kata 
Ikiut korang punya suka
Lingkup terlingkup peduli apa
Itu you all yang suka

Dah terhantuk nanti baru nak sibuk
Sama macam orang mabuk
Time tu baru nak tunduk
Baru sedar peragai buruk
But,kita nie hidup satu kelompok
Kita bantu bukan nak kutuk
Moga segala jadi elok.


hANg Out bErSaMa MeMbEr2 KlUaNg

Sabtu,2010 Nov 27.
Lepas penat basuh carpet dengan adik aku je,
aku terus capai towel and go to the bathroom.
pukul 11.15am aku mimyak tolong adik aku hantarkan aku pergi rumah member baik aq,
Angah. Dia bukan tak nak ambik aku,but dia tak reti nak drive car.
Angah (my best friend)

So,aku lah yang kena drive car kancil kepunyaan abah angah.
Frist,aku dengan angah pi Kota amik Muz.
Muz (scndle angah??)

Lepas 2,baru pi Kluang Untuk tengok wayang cerita Ngankung....



video


Pecah perut aku tengok citer 2. Memang best la tengok citer 2..
Tak sia-sia beli tiket citer 2.
Habis sudah tengok Ngangkung pela lagi,pi karoke la beb.
Macam2 lagu budak2 nie nyanyi..bestla juga...huhuhuhu.



Friday, November 26, 2010

Gellery Blues

Biar ku daki
gunung harapan ini
walau ku tahu
ranjangnya runcing
berduri

Tiada bakal berubah
jika diri tidak mengubah
tiada yang sudi memberi
jika acap kali kau minta
simpati

Dipesan orang tua
di kala sakit, ramai bertanya
di kla sedih, ramai menyisih

Akan ku kata segala kata
tak ku menhiri janji tementri
harapan mu bonda ayahanda
takkan ku biar berkarat
dihati

Hanya pada mu Tuhan
ku mohon kesempatan
tunjukkanlah jalan
permudahkanlah
perhitungan